Mezzanine Management

Mezzanine Management leidt Industry 4.0-transformatie bij een onafhankelijk familiebedrijf met wereldwijd marktleiderschap

Een onafhankelijk familiebedrijf met verschillende werkmaatschappijen onder een holdingstructuur, staat voor de uitdaging om te groeien in het tijdperk van Industry 4.0, met de ambitieuze Solution House-aanpak voor industriële automatisering.

Als partner in technologische vooruitgang streeft het bedrijf ernaar om meerwaarde te creëren door technische expertise en synergie met andere groepsbedrijven.

Uitdagingen

De implementatie van een veranderingsstrategie staat centraal, waarbij het familiebedrijf de productie-industrie ondersteunt op weg naar Industry 4.0.

In samenwerking met Flanders Make, het strategisch onderzoekscentrum voor de productie-industrie, streeft het bedrijf ernaar deze ondersteuning te verbeteren.

Oplossing

Mezzanine Management werd ingeschakeld om de verandering te bewerkstelligen, met de focus op 6 kernprioriteiten:

  1. Definiëren van nieuwe processen en rollen voor teamleden, competentiematrix en sleutelposities om kwaliteit te waarborgen.
  2. Team motiveren en verandering faciliteren, een cultuur van vertrouwen creëren.
  3. Ontwikkelen van een dashboard met concrete KPI’s voor wekelijkse opvolging.
  4. Marksegmentatie en klantenanalyse voor toekomstige groei.
  5. Strategische allianties met operationele bedrijven binnen de Sonepar Belgium-groep.
  6. Zoeken naar externe partnerschappen voor innovatie.

Bereikte resultaten:

De ingrijpende veranderingen hebben niet alleen geleid tot de lancering van de ‘Solution House’-strategie binnen het familiebedrijf en de optimalisatie van het engineeringproces, maar hebben ook geleid tot de oprichting van een gespecialiseerde ingenieursafdeling.

Deze afdeling ondersteunt nu actief de machinebouwers in hun overgang van automatisatie naar digitalisatie, wat essentieel is in de context van Industry 4.0.

Deze transitie heeft niet alleen geleid tot een sterkere klantenbinding, maar heeft het bedrijf ook toekomstbestendiger gemaakt.

Door zich krachtiger te onderscheiden van de concurrentie, heeft het bedrijf een solide positie ingenomen in de snel evoluerende markt van industriële automatisering en digitalisatie.

 

Deel deze case

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief