Mezzanine Management

Ons team

Mezzanine Management is een groep ervaren ondernemers met een passie voor de begeleiding van verandering in organisaties en bedrijven.

Wij bieden concrete hulp aan collega-ondernemers die uitdagingen ondervinden in hun bedrijf.

Wij brengen advies én praktijkgerichte ondersteuning mee in verschillende bedrijfsonderdelen zoals finance, HR, organisatie, sales en communicatie.

Hans Jacobs

CEO & oprichter

Hans Jacobs heeft meer dan 25 jaar ervaring als bedrijfsleider/bestuurslid in België en in het buitenland. Zijn expertise omvat bedrijfsstrategie, bedrijfsherstructurering, groeistrategieën, marketingmanagement, strategisch leiderschap, operationele efficiëntie, verandermanagement, crisismanagement, fusies en overnames (M&A), ‘due diligence’, B2B-verkoopstrategieën, opschaling, innovatieve samenwerking, internationale netwerken, en onderhandeling.
Hans Jacobs: “Elke onderneming krijgt wel eens te maken met problemen. Al was het maar omdat bedrijfsleiders vaak zoveel ballen in de lucht moeten houden. “Ik heb meermaals gezien hoe bedrijfsleiders geïsoleerd staan wanneer ze het moeilijk krijgen. En ik heb zelf ondervonden hoe belangrijk het is om dan andere mensen te ontmoeten die je begrijpen en oplossingen kunnen aanreiken. Die ervaring heeft geleid tot de start van Mezzanine Management. Of het nu gaat om een organisatorische of financiële crisis, de begeleiding van een overname, het opvolgingsproces binnen de familie, het starten of verbeteren van een marketingstrategie… We hanteren altijd een hands-on aanpak met een doelgericht actieplan en concrete resultaten. Samen leggen we de fundamenten voor de toekomst van het bedrijf.”

David La Grange

Partner van Mezzanine Management

Getrouwd met Sylvie en papa van Sophie, Delphine en Charlotte.

David koos als burgerlijk ingenieur op jonge leeftijd om de elektrotechnische groothandel van zijn papa over te nemen. Tot in 2012 liet hij het bedrijf tot 5 maal groeien in omzet en in bezetting.

Sinds de verkoop van zijn bedrijf is David actief als investeerder, adviseur en bestuurder in verschillende KMO’s en vzw’s.

David’s kijk op ondernemen: “Of je nu onderneemt met focus op organische groei of overnames… Mensen laten samenwerken en samen in een bepaalde richting laten evolueren. Dat is toch het mooiste wat je als bedrijfsleider kan bekomen. En net daar ligt vandaag de grootste challenge.”

Edwig Tanghe

Partner van Mezzanine Management

Edwig ademt ondernemen.

Decennialang bekleedde hij directeursfuncties in diverse kmo’s en multinationals. Vandaag is hij betrokken bij het reilen en zeilen van heel wat ondernemers.

Hij is alom gewaardeerd voor zijn expertise in financiële rapportering die hij ten volle benut om ondernemingen naar de ‘next level’ te loodsen.

Edwig’s visie: “Een groeiverhaal implementeren en ervoor zorgen dat het bedrijf op een proactieve manier aangestuurd kan worden. Met als focus het intern versterken van het bedrijf via het financiële departement. Daar waak ik zo graag over!”

Track record

Corporate organisaties:

Middelgrote ondernemingen