Mezzanine Management

LEIDING BINNEN EEN FAMILIECONTEXT KAN EVENEENS EEN PROFESSIONEEL KARAKTER HEBBEN.

Professioneel karakter
Deel dit nieuws

Wanneer we het hebben over de professionalisering van familiebedrijven, denken velen dat dit inhoudt dat de leiding van familie naar niet-familie moet verschuiven. Dit is echter een misvatting.

Professionalisering draait om de kwaliteiten van de betrokken personen (competenties, vaardigheden, waarden, ethische houding, enzovoort) en niet om hun achternaam. In sommige gevallen kan het overdragen van de leiding aan een niet-familielid een stap zijn richting professionalisering, maar een familiebedrijf kan even professioneel zijn als zowel eigendom als leiding in handen zijn van de familie.

Met andere woorden, ga er niet automatisch vanuit dat een familiebedrijf, om professioneel te zijn, geleid moet worden door niet-familieleden. Aan de andere kant, neem ook niet aan dat elk familielid in staat is om het bedrijf professioneel te leiden. In sommige gevallen kan een overgang naar niet-familiale bedrijfsleiding zinvol zijn.

Professor John Davis benoemt in een interessant artikel zes pijlers die aangeven wanneer een familiebedrijf als professioneel kan worden beschouwd:

  • Het aantrekken en ontwikkelen van zowel familiale als niet-familiale talenten.
  • Het vermogen om belangrijke beslissingen tijdig te nemen.
  • Het vergroten van de familiale betrokkenheid bij het bedrijf.
  • Het respecteren van de beslissingslijnen en het geven van vrijheid aan medewerkers om beslissingen te nemen.
  • Het implementeren van systemen voor consistente prestaties en eerlijkheid.
  • Het bewaken van de waarden.

Bij Mezzanine Management begrijpen we dat dit veeleisend kan zijn, en we zijn er om u te ondersteunen in deze cruciale aspecten van uw familiebedrijf.
We zijn meer dan alleen adviseurs; we zijn actieve uitvoerders die samen met u werken aan echte en duurzame veranderingen.
Samen bouwen we aan een toekomstbestendig bedrijf dat kan floreren in een steeds veranderende zakelijke omgeving.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor vragen of om onze ondersteuning te verkennen.
Samen kunnen we uw bedrijfsfamilie sterker maken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief